logo Silvarium tisk
Petra KVĚTOVÁ PŠENIČNÁ, moderátorka
Zvěřina má v české kuchyni silnou tradici a teď je nám ještě blíž. Lesy České republiky a Vojenské lesy a statky spustily projekt Z lesa na stůl, jde o přímý prodej zvěřiny koncovým zákazníkům. K dispozici jsou třeba divoká prasata nebo jelenovitá zvěř a podle Jana Sotony z Vojenských lesů jde v podstatě o stoprocentní biopotravinu.

Jan SOTONA, Vojenské lesy a statky ČR
Ty lokality, které spravujeme, jsou po desetiletí bez jakéhokoliv civilizačního ruchu, včetně intenzivního zemědělského hospodaření, to znamená včetně využití chemie /nesrozumitelné/ činnosti, takže jde o takzvaně naprosto čisté lokality, které jsou často chráněny jako chráněná území.

Petra KVĚTOVÁ PŠENIČNÁ, moderátorka
Prodávají se celé kusy zvěře v kůži, jsou jen vyvržené, vypláchnuté a zchlazené. Dostupnost zvěřiny je vždy závislá na době lovu jednotlivých druhů.

 

 

Psaní komentářů k článkům na serveru Silvarium.cz zůstává přístupné pro všechny čtenáře. Pro vkládání komentářů je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na Silvarium.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.

Poslední komentáře

Anketa

Jak hodnotíte rozhodnutí státu zdvojnásobit odvody LČR na sedm miliard korun?

Naši partneři

Lesy ČR VLS UHUL ČLS LOS DYAS.EU PEFC LESmedium.SK Lesnicko-dřevařská komora ČR Arcibiskupské lesy a statky Olomouc s.r.o. Agrární komora ČR Projekt LARIXUTOR

Naše další weby

Sociální sítě